December 07, 2019, 12:01:45 am

News:

Have you visited the Allwinner Chipset wiki? - http://linux-sunxi.org/


No display on CB2 aruntu via HDMI

Started by yalgaar007, September 09, 2014, 01:10:03 pm

Previous topic - Next topic

yalgaar007

September 09, 2014, 01:10:03 pm Last Edit: September 09, 2014, 01:14:10 pm by yalgaar007
How to know that the hdmi port is working.
I've tried with 2 monitors,3 hdmi cables,both nand and sd card images.
cubieboard boots and i can ssh and rdp into it with aruntu image.
No display either on android nand image also.
Lubuntu dmesg:
 
0.000000] Booting Linux on physical CPU 0
[    0.000000] Initializing cgroup subsys cpuset
[    0.000000] Initializing cgroup subsys cpu
[    0.000000] Linux version 3.4.61+ (matson@ubt) (gcc version 4.6.3 (Ubuntu/Linaro 4.6.3-1ubuntu5) ) #1 SMP PREEMPT Sat Oct 26 18:10:18 CST 2013
[    0.000000] CPU: ARMv7 Processor [410fc074] revision 4 (ARMv7), cr=10c5387d
[    0.000000] CPU: PIPT / VIPT nonaliasing data cache, VIPT aliasing instruction cache
[    0.000000] Machine: sun7i
[    0.000000] Memory cut off:
[    0.000000]  MALI : 0x5c000000 - 0x5fffffff  (  64 MB)
[    0.000000] Ignoring unrecognised tag 0x00000000
[    0.000000] Memory Reserved:
[    0.000000]  SYS  : 0x43000000 - 0x4300ffff  (  64 kB)
[    0.000000]  VE   : 0x44000000 - 0x48ffffff  (  80 MB)
[    0.000000]  G2D  : 0x49000000 - 0x49ffffff  (  16 MB)
[    0.000000]  LCD  : 0x5a000000 - 0x5bffffff  (  32 MB)
[    0.000000] Memory policy: ECC disabled, Data cache writealloc
[    0.000000] sunxi: Allwinner A20 (AW1651/sun7i) detected.
[    0.000000] On node 0 totalpages: 245760
[    0.000000] free_area_init_node: node 0, pgdat c08ad680, node_mem_map d0000000
[    0.000000]   DMA zone: 512 pages used for memmap
[    0.000000]   DMA zone: 0 pages reserved
[    0.000000]   DMA zone: 65024 pages, LIFO batch:15
[    0.000000]   Normal zone: 1008 pages used for memmap
[    0.000000]   Normal zone: 111632 pages, LIFO batch:31
[    0.000000]   HighMem zone: 528 pages used for memmap
[    0.000000]   HighMem zone: 67056 pages, LIFO batch:15
[    0.000000] PERCPU: Embedded 7 pages/cpu @d0808000 s7616 r8192 d12864 u32768
[    0.000000] pcpu-alloc: s7616 r8192 d12864 u32768 alloc=8*4096
[    0.000000] pcpu-alloc: [0] 0 [0] 1
[    0.000000] Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on.  Total pages: 243712
[    0.000000] Kernel command line: console=tty0 root=/dev/nandb loglevel=8 console=ttyS0,115200 hdmi.audio=EDID:0 disp.screen0_output_mode=EDID:1280x720p50 rootwait panic=10 rootfstype=ext4 rootflags=discard
[    0.000000] PID hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
[    0.000000] Dentry cache hash table entries: 131072 (order: 7, 524288 bytes)
[    0.000000] Inode-cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
[    0.000000] allocated 2097152 bytes of page_cgroup
[    0.000000] please try 'cgroup_disable=memory' option if you don't want memory cgroups
[    0.000000] Memory: 448MB 512MB = 960MB total
[    0.000000] Memory: 830488k/830488k available, 152552k reserved, 270336K highmem
[    0.000000] Virtual kernel memory layout:
[    0.000000]     vector  : 0xffff0000 - 0xffff1000   (   4 kB)
[    0.000000]     fixmap  : 0xfff00000 - 0xfffe0000   ( 896 kB)
[    0.000000]     vmalloc : 0xf0000000 - 0xff000000   ( 240 MB)
[    0.000000]     lowmem  : 0xc0000000 - 0xef800000   ( 760 MB)
[    0.000000]     pkmap   : 0xbfe00000 - 0xc0000000   (   2 MB)
[    0.000000]     modules : 0xbf000000 - 0xbfe00000   (  14 MB)
[    0.000000]       .text : 0xc0008000 - 0xc0810fd0   (8228 kB)
[    0.000000]       .init : 0xc0811000 - 0xc0846dc0   ( 216 kB)
[    0.000000]       .data : 0xc0848000 - 0xc08b45f8   ( 434 kB)
[    0.000000]        .bss : 0xc08b461c - 0xc0a86c20   (1866 kB)
[    0.000000] SLUB: Genslabs=11, HWalign=64, Order=0-3, MinObjects=0, CPUs=2, Nodes=1
[    0.000000] Preemptible hierarchical RCU implementation.
[    0.000000]  RCU dyntick-idle grace-period acceleration is enabled.
[    0.000000]  Additional per-CPU info printed with stalls.
[    0.000000] NR_IRQS:192
[    0.000000] Architected local timer running at 24.00MHz.
[    0.000000] sched_clock: 32 bits at 24MHz, resolution 41ns, wraps every 178956ms
[    0.000000] start_kernel(): bug: interrupts were enabled early
[    0.000000] Console: colour dummy device 80x30
[    0.000000] console [tty0] enabled
[    0.014018] Calibrating delay loop... 1816.98 BogoMIPS (lpj=9084928)
[    0.076017] pid_max: default: 32768 minimum: 301
[    0.079705] Mount-cache hash table entries: 512
[    0.083973] Initializing cgroup subsys cpuacct
[    0.087314] Initializing cgroup subsys memory
[    0.090750] Initializing cgroup subsys devices
[    0.094200] Initializing cgroup subsys freezer
[    0.097439] Initializing cgroup subsys blkio
[    0.101124] Initializing cgroup subsys perf_event
[    0.104717] CPU: Testing write buffer coherency: ok
[    0.109924] CPU0: thread -1, cpu 0, socket 0, mpidr 80000000
[    0.117045] hw perfevents: enabled with ARMv7 Cortex-A7 PMU driver, 5 counters available
[    0.122602] Setting up static identity map for 0x40594658 - 0x405946b0
[    0.238441] CPU1: Booted secondary processor
[    0.297537] CPU1: thread -1, cpu 1, socket 0, mpidr 80000001
[    0.299539] Brought up 2 CPUs
[    0.304890] SMP: Total of 2 processors activated (3640.52 BogoMIPS).
[    0.308097] devtmpfs: initialized
[    0.313799] dummy:
[    0.317496] NET: Registered protocol family 16
[    0.325364] hw-breakpoint: found 5 (+1 reserved) breakpoint and 4 watchpoint registers.
[    0.330181] hw-breakpoint: maximum watchpoint size is 8 bytes.
[    0.333378] [ccu-inf] aw clock manager init
[    0.335661] [ccu-inf] aw_ccu_init
[    0.339632] [ccu-inf] script config pll3 to 297MHz
[    0.343399] [ccu-inf] script config pll4 to 300MHz
[    0.347179] [ccu-inf] script config pll6 to 600MHz
[    0.350940] [ccu-inf] script config pll7 to 297MHz
[    0.354699] [ccu-inf] script config pll8 to 336MHz
[    0.357466] Init eGon pin module V2.0
[    0.366171] bio: create slab <bio-0> at 0
[    0.369605] SCSI subsystem initialized
[    0.372469] libata version 3.00 loaded.
[    0.377131] usbcore: registered new interface driver usbfs
[    0.381531] usbcore: registered new interface driver hub
[    0.385684] usbcore: registered new device driver usb
[    0.388773] Linux media interface: v0.10
[    0.392429] Linux video capture interface: v2.00
[    0.398002] Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.25.
[    0.404220] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
[    0.408760] Switching to clocksource arch_sys_counter
[    0.410917] FS-Cache: Loaded
[    0.413123] CacheFiles: Loaded
[    0.447159] sw_hcd_host0 sw_hcd_host0: sw_hcd host driver
[    0.453894] sw_hcd_host0 sw_hcd_host0: new USB bus registered, assigned bus number 1
[    0.457365] hub 1-0:1.0: USB hub found
[    0.460278] hub 1-0:1.0: 1 port detected
[    0.464884] NET: Registered protocol family 2
[    0.471237] IP route cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
[    0.478196] TCP established hash table entries: 131072 (order: 8, 1048576 bytes)
[    0.485779] TCP bind hash table entries: 65536 (order: 7, 786432 bytes)
[    0.492392] TCP: Hash tables configured (established 131072 bind 65536)
[    0.494614] TCP: reno registered
[    0.499501] UDP hash table entries: 512 (order: 2, 16384 bytes)
[    0.504865] UDP-Lite hash table entries: 512 (order: 2, 16384 bytes)
[    0.508519] NET: Registered protocol family 1
[    0.513854] RPC: Registered named UNIX socket transport module.
[    0.517536] RPC: Registered udp transport module.
[    0.521204] RPC: Registered tcp transport module.
[    0.526627] RPC: Registered tcp NFSv4.1 backchannel transport module.
[    0.529593] pm: select wifi: rtl8192cu
[    0.532939] wifi_pm: Unsupported wifi type!
[    0.536108] [wifi_pm]: wifi gpio init is OK !!
[    0.539374] [PM] bt is disable at script fex
[    0.544434] audit: initializing netlink socket (disabled)
[    0.548153] type=2000 audit(0.520:1): initialized
[    0.552353] highmem bounce pool size: 64 pages
[    0.564359] VFS: Disk quotas dquot_6.5.2
[    0.569866] Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
[    0.576682] NFS: Registering the id_resolver key type
[    0.581300] NTFS driver 2.1.30 [Flags: R/W].
[    0.584677] fuse init (API version 7.18)
[    0.588162] msgmni has been set to 1094
[    0.595861] alg: No test for stdrng (krng)
[    0.602569] Block layer SCSI generic (bsg) driver version 0.4 loaded (major 252)
[    0.605528] io scheduler noop registered
[    0.608768] io scheduler deadline registered
[    0.612492] io scheduler cfq registered (default)
[    0.617324] sunxi disp driver loaded (/dev/disp api 1.0)
[    0.623871] Serial: 8250/16550 driver, 8 ports, IRQ sharing disabled
[    0.628368] [uart]: used uart info.: 0x01
[    0.633074] [uart]: serial probe 0 irq 33 mapbase 0x01c28000
[    0.659393] sunxi-uart.0: ttyS0 at MMIO 0x1c28000 (irq = 33) is a U6_16550A
[    1.408014] console [ttyS0] enabled
[    1.414120] G2D: drv_g2d_init
[    1.421798] G2D: g2dmem: g2d_start=49000000, g2d_size=1000000
[    1.430800] G2D: head:c9000000,tail:ca000000
[    1.438416] G2D: Module initialized.major:250
[    1.445865] brd: module loaded
[    1.454632] loop: module loaded
[    1.461135] [NAND] nand driver version: 0x2 0x9
[    1.520623] Dev Sunxi softw311 nand magic does not match for MBR 1: softw411
[    1.533727] Dev Sunxi softw311 nand magic does not match for MBR 2:
[    1.546800] Dev Sunxi softw311 nand magic does not match for MBR 3:
[    1.559862] Dev Sunxi softw311 nand magic does not match for MBR 4:
[    1.574655] Dev Sunxi softw311 nand header bad for all MBR copies, MBR corrupted or not present.
[    1.592832] Dev Sunxi softw411 nand: part 1, start 32768, size 131072
[    1.604912] Dev Sunxi softw411 nand: part 2, start 163840, size 4194304
[    1.617201] Dev Sunxi softw411 nand: part 3, start 4358144, size 3424256
[    1.626451]  nand: nanda nandb nandc
[    1.633084] [NAND]nand driver, ok.
[    1.642823] sw_ahci sw_ahci.0: controller can't do PMP, turning off CAP_PMP
[    1.654121] sw_ahci sw_ahci.0: forcing PORTS_IMPL to 0x1
[    1.666892] sw_ahci sw_ahci.0: AHCI 0001.0100 32 slots 1 ports 3 Gbps 0x1 impl platform mode
[    1.681797] sw_ahci sw_ahci.0: flags: ncq sntf pm led clo only pio slum part ccc
[    1.692629] scsi0 : sw_ahci_platform
[    1.703392] ata1: SATA max UDMA/133 mmio [mem 0x01c18000-0x01c18fff] port 0x100 irq 88
[    1.714897] sunxi_emac Using mii phy on PortA
[    1.734032] sunxi_emac Using MAC from SID: 02:13:05:81:e2:6c
[    1.744721] PPP generic driver version 2.4.2
[    1.753112] PPP BSD Compression module registered
[    1.761823] PPP Deflate Compression module registered
[    1.771831] PPP MPPE Compression module registered
[    1.780111] NET: Registered protocol family 24
[    1.790564] ehci_hcd: USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
[    1.802334] ohci_hcd: USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
[    1.811003] [sw-ehci1]: open clock
[    1.837107] [sw-ehci1]: Set USB Power ON
[    1.847487] sw-ehci sw-ehci.1: SW USB2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
[    1.861215] sw-ehci sw-ehci.1: new USB bus registered, assigned bus number 2
[    1.872659] sw-ehci sw-ehci.1: irq 71, io mem 0x01c14000
[    1.893199] sw-ehci sw-ehci.1: USB 2.0 started, EHCI 1.00
[    1.902012] hub 2-0:1.0: USB hub found
[    1.908668] hub 2-0:1.0: 1 port detected
[    1.915234] [sw-ohci1]: open clock
[    1.944780] sw-ohci sw-ohci.1: SW USB2.0 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
[    1.958196] sw-ohci sw-ohci.1: new USB bus registered, assigned bus number 3
[    1.969586] sw-ohci sw-ohci.1: irq 96, io mem 0x01c14400
[    2.036148] hub 3-0:1.0: USB hub found
[    2.042928] hub 3-0:1.0: 1 port detected
[    2.049491] [sw-ehci2]: open clock
[    2.063216] ata1: SATA link down (SStatus 0 SControl 300)
[    2.075655] [sw-ehci2]: Set USB Power ON
[    2.086041] sw-ehci sw-ehci.2: SW USB2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
[    2.099781] sw-ehci sw-ehci.2: new USB bus registered, assigned bus number 4
[    2.111213] sw-ehci sw-ehci.2: irq 72, io mem 0x01c1c000
[    2.133202] sw-ehci sw-ehci.2: USB 2.0 started, EHCI 1.00
[    2.142016] hub 4-0:1.0: USB hub found
[    2.148672] hub 4-0:1.0: 1 port detected
[    2.155252] [sw-ohci2]: open clock
[    2.184800] sw-ohci sw-ohci.2: SW USB2.0 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
[    2.198166] sw-ohci sw-ohci.2: new USB bus registered, assigned bus number 5
[    2.209540] sw-ohci sw-ohci.2: irq 97, io mem 0x01c1c400
[    2.276100] hub 5-0:1.0: USB hub found
[    2.282800] hub 5-0:1.0: 1 port detected
[    2.291744] mousedev: PS/2 mouse device common for all mice
[    2.302287] input: sunxi-ir as /devices/virtual/input/input0
[    2.309462] IR Initial OK
[    2.317675] ===========================hv_keypad_init=====================
[    2.327976] ========HV Inital ===================
[    2.336615] tkey_fetch_sysconfig_para: tkey_unused.
[    2.348804] hv_keypad_init: after fetch_sysconfig_para:  normal_i2c: 0x0. normal_i2c[1]: 0x0
[    2.360913] rtc: parse pmu_backupen failed
[    2.370603] sunxi-rtc sunxi-rtc: Error: Set LOSC to external failed.
[    2.382028] sunxi-rtc sunxi-rtc: Warning: RTC time will be wrong!
[    2.393517] sunxi-rtc sunxi-rtc: rtc core: registered rtc as rtc0
[    2.402160] i2c /dev entries driver
[    2.409297] config i2c gpio with gpio_config api
[    2.419643] axp_mfd 0-0034: AXP (CHIP ID: 0x41) detected
[    2.430033] [AXP]axp driver uning configuration failed(340)
[    2.437562] [AXP]power_start = 0
[    2.444486] i2c i2c-0: Invalid probe address 0x00
[    2.452261] I2C: i2c-0: AW16XX I2C adapter
[    2.458145] [ace_drv] start!!!
[    2.463586] [ace_drv] init end!!!
[    2.468570] [pa_drv] start!!!
[    2.473844] [pa_drv] init end!!!
[    2.479400] axp20_ldo1: 1300 mV
[    2.487868] axp20_ldo2: 1800 <--> 3300 mV at 3000 mV
[    2.498014] axp20_ldo3: 700 <--> 3500 mV at 2800 mV
[    2.508160] axp20_ldo4: 1250 <--> 3300 mV at 2800 mV
[    2.518380] axp20_buck2: 700 <--> 2275 mV at 1450 mV
[    2.528647] axp20_buck3: 700 <--> 3500 mV at 1300 mV
[    2.538589] axp20_ldoio0: 1800 <--> 3300 mV at 2800 mV
[    2.553389] input: axp20-supplyer as /devices/platform/sunxi-i2c.0/i2c-0/0-0034/axp20-supplyer.28/input/input1
[    2.582040] axp20_ldo2: Failed to create debugfs directory
[    2.592581] device-mapper: uevent: version 1.0.3
[    2.604974] device-mapper: ioctl: 4.22.0-ioctl (2011-10-19) initialised: dm-devel@redhat.com
[    2.618411] device-mapper: multipath: version 1.3.0 loaded
[    2.629418] device-mapper: multipath round-robin: version 1.0.0 loaded
[    2.641525] device-mapper: multipath queue-length: version 0.1.0 loaded
[    2.653717] device-mapper: multipath service-time: version 0.2.0 loaded
[    2.663754] cpuidle: using governor ladder
[    2.670735] cpuidle: using governor menu
[    2.677023] [mmc-msg] sw_mci_init
[    2.686083] [mmc-msg] MMC host used card: 0x1, boot card: 0x0, io_card 0
[    2.697985] [mmc-msg] sdc0 set round clock 400000, src 24000000
[    2.712171] [mmc-msg] sdc0 set ios: clk 0Hz bm OD pm OFF vdd 3.3V width 1 timing LEGACY(SDR12) dt B
[    2.729452] [mmc-msg] sdc0 Probe: base:0xf00d6000 irq:64 sg_cpu:ffdf7000(4fc00000) ret 0.
[    2.742223] [mmc_pm]: failed to fetch sdio card configuration!
[    2.750431] sunxi_leds driver init
[    2.757918] Registered led device: green:ph20:led1
[    2.766481] Registered led device: blue:ph21:led2
[    2.776245] ledtrig-cpu: registered to indicate activity on CPUs
[    2.787435] usbcore: registered new interface driver usbhid
[    2.795833] usbhid: USB HID core driver
[    2.802333] ashmem: initialized
[    2.809094] logger: created 256K log 'log_main'
[    2.817443] logger: created 256K log 'log_events'
[    2.825858] logger: created 256K log 'log_radio'
[    2.834259] logger: created 256K log 'log_system'
[    2.844273] IPv4 over IPv4 tunneling driver
[    2.851297] TCP: bic registered
[    2.856720] TCP: cubic registered
[    2.862595] TCP: westwood registered
[    2.868786] TCP: highspeed registered
[    2.874748] TCP: hybla registered
[    2.880246] TCP: htcp registered
[    2.885769] TCP: vegas registered
[    2.891281] TCP: veno registered
[    2.897037] TCP: scalable registered
[    2.902632] TCP: lp registered
[    2.907868] TCP: yeah registered
[    2.913635] TCP: illinois registered
[    2.920431] Initializing XFRM netlink socket
[    2.928811] NET: Registered protocol family 10
[    2.937813] NET: Registered protocol family 17
[    2.945756] NET: Registered protocol family 15
[    2.953926] Registering the dns_resolver key type
[    2.960720] VFP support v0.3: implementor 41 architecture 2 part 30 variant 7 rev 4
[    2.976964] Registering SWP/SWPB emulation handler
[    2.986386] axp20_buck2: Failed to create debugfs directory
[    2.998153] [cpu_freq] INF:-------------------V-F Table-------------------
[    3.010100] [cpu_freq] INF:  voltage = 1450mv        frequency = 1008MHz
[    3.021252] [cpu_freq] INF:  voltage = 1425mv        frequency =  912MHz
[    3.032398] [cpu_freq] INF:  voltage = 1350mv        frequency =  864MHz
[    3.043549] [cpu_freq] INF:  voltage = 1250mv        frequency =  720MHz
[    3.054699] [cpu_freq] INF:  voltage = 1150mv        frequency =  528MHz
[    3.065895] [cpu_freq] INF:  voltage = 1100mv        frequency =  312MHz
[    3.077064] [cpu_freq] INF:  voltage = 1050mv        frequency =  144MHz
[    3.088220] [cpu_freq] INF:  voltage = 1000mv        frequency =    0MHz
[    3.100148] [cpu_freq] INF:-----------------------------------------------
[    3.116770] [cpu_freq] INF:sunxi_cpufreq_initcall, get cpu frequency from sysconfig, max freq: 912MHz, min freq: 720MHz
[    3.131318] registered taskstats version 1
[    3.140133] I2C: i2c-1: HDMI I2C adapter
[   13.171802] Timeout waiting for EDID info
[   13.182194] disp clks: lcd 74250000 pre_scale 1 hdmi 74250000 pll 297000000 2x 0
[   13.780259] Console: switching to colour frame buffer device 160x45
[   13.813249] axp20_buck3: incomplete constraints, leaving on
[   13.823865] axp20_buck2: incomplete constraints, leaving on
[   13.834364] axp20_ldo4: incomplete constraints, leaving on
[   13.844773] axp20_ldo3: incomplete constraints, leaving on
[   13.855177] axp20_ldo2: incomplete constraints, leaving on
[   13.865575] axp20_ldo1: incomplete constraints, leaving on
[   13.874341] console [netcon0] enabled
[   13.881622] netconsole: network logging started
[   13.893870] sunxi-rtc sunxi-rtc: setting system clock to 2010-01-01 00:00:00 UTC (1262304000)
[   13.911124] ALSA device list:
[   13.921558]   #0: sunxi-CODEC  Audio Codec
[   13.951080] EXT4-fs (nandb): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: discard
[   13.968794] VFS: Mounted root (ext4 filesystem) on device 93:2.
[   13.992828] devtmpfs: mounted
[   14.003609] Freeing init memory: 212K
[   14.017756] Write protecting the kernel text section c0008000 - c07e4000
[   14.527108] init: plymouth main process (71) killed by SEGV signal
[   14.554114] init: ureadahead main process (70) terminated with status 5
[   15.470540] init: plymouth-log main process (157) terminated with status 1
[   15.529470] udevd[164]: starting version 175
[   15.793957] sunxi_gpio driver init ver 1.3
[   15.799723] gpiochip_add: registered GPIOs 1 to 2 on device: A1X_GPIO
[   15.839045] pwm-sunxi: pwm0 configured - period: 20, duty_percent: 50, duty: 10
[   15.856479] init: plymouth-upstart-bridge main process (174) terminated with status 1
[   16.182551] UMP<2>: Inserting UMP device driver. Compiled: Oct 26 2013, time: 18:05:43
[   16.207434] UMP<2>: Using OS memory backend, allocation limit: 134217728
[   16.221634] UMP: UMP device driver  loaded
[   16.458644] Mali: permit MALI_IOC_MEM_MAP_EXT ioctl for framebuffer (paddr=0x5A000000, size=33554432)
[   16.500122] mali: use config clk_div 1
[   16.503275] mali: clk_div 1
[   16.506953] Mali: mali clock set completed, clock is  312000000 Hz
[   16.553989] mali: use config clk_div 1
[   16.559188] mali: clk_div 1
[   16.559810] Mali: mali clock set completed, clock is  312000000 Hz
[   16.633409] Mali: Mali device driver loaded
[   21.832955] sunxi_emac sunxi_emac.0: eth0: link down
[   21.838081] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[   25.835715] sunxi_emac sunxi_emac.0: eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0xC5E1
[   25.841164] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
[   31.425753] init: failsafe main process (272) killed by TERM signal
[  110.789885] init: alsa-restore main process (2028) terminated with status 99
[  111.000902] init: tty1 main process (2058) killed by TERM signal
[  111.634483] Warning: this sunxi disp driver will see significant redesign.
[  111.639273] Applications using /dev/disp directly will break.
[  111.645647] For more information visit: http://linux-sunxi.org/Sunxi_disp_driver
[  111.649150] [DISP] layer allocated: 0,101
[  112.149375] disp resume
[  712.250462] disp resume
[  712.252007] disp suspend

rose28357

Post you uEnv.txt here. It might by configured to vga.

yalgaar007

September 10, 2014, 12:50:35 am #2 Last Edit: September 10, 2014, 01:30:36 am by yalgaar007
The uEnv file

###HDMI
#extraargs=disp.screen0_output_type=3 disp.screen0_output_mode=1280x720p50 consoleblank=0 cubieboard2 sunxi_ve_mem_reserve=192
#extraargs=disp.screen0_output_type=3 disp.screen0_output_mode=1280x720p60 consoleblank=0 cubieboard2 sunxi_ve_mem_reserve=192
#extraargs=disp.screen0_output_type=3 disp.screen0_output_mode=1920x1080p50 consoleblank=0 cubieboard2 sunxi_ve_mem_reserve=192
extraargs=disp.screen0_output_type=3 disp.screen0_output_mode=1920x1080p60 consoleblank=0 cubieboard2 sunxi_ve_mem_reserve=192
#extraargs=disp.screen0_output_type=3 hdmi.audio=EDID:0 disp.screen0_output_mode=EDID:1280x720p50 consoleblank=0 cubieboard2 sunxi_ve_mem_reserve=192
#extraargs=disp.screen0_output_type=3 hdmi.audio=EDID:0 disp.screen0_output_mode=EDID:1280x720p60 consoleblank=0 cubieboard2 sunxi_ve_mem_reserve=192
#extraargs=disp.screen0_output_type=3 hdmi.audio=EDID:0 disp.screen0_output_mode=EDID:1920x1080p50 consoleblank=0 cubieboard2 sunxi_ve_mem_reserve=192
#extraargs=disp.screen0_output_type=3 hdmi.audio=EDID:0 disp.screen0_output_mode=EDID:1920x1080p60 consoleblank=0 cubieboard2 sunxi_ve_mem_reserve=192

###VGA
####Caution It is probable that uncomenting these lines does not work.
####In that case, edit the disp section, using the commands
####scriptct and scriptcb2 for that.
#extraargs=disp.screen0_output_type=4 disp.screen0_output_mode=3 cubieboard2 sunxi_ve_mem_reserve=192
#extraargs=disp.screen0_output_type=4 disp.screen0_output_mode=4 cubieboard2 sunxi_ve_mem_reserve=192
#extraargs=disp.screen0_output_type=4 disp.screen0_output_mode=10 cubieboard2 sunxi_ve_mem_reserve=192

###ROOTFS 
root=/dev/mmcblk0p1 rootwait rootfstype=ext4
#root=/dev/sda1 rootwait partition=0:1
#root=/dev/sda2 rootwait partition=0:1

###BOOT
kernel=/boot/uImage-3.4.101
script=script-cubie-A20.bin

###verbosity
#console=ttyS0,115200
console=tty0,115200

The output of dmesg for display:

aruntu@aruntu:~$ dmesg | grep -i disp
[    0.549668] sunxi disp driver loaded (/dev/disp api 1.0)
[    1.689663] disp clks: lcd 74250000 pre_scale 1 hdmi 74250000 pll 297000000 2x 0
[   21.015028] Warning: this sunxi disp driver will see significant redesign.
[   21.072215] Applications using /dev/disp directly will break.
[   21.151996] For more information visit: http://linux-sunxi.org/Sunxi_disp_driver
[   21.189768] [DISP] layer allocated: 0,101

what does the warning means.Is the display driver loaded successfully

rose28357

So the Output-Type looks good
http://linux-sunxi.org/Fex_Guide#disp_init_configuration

Try a different resolution, for example line 1
extraargs=disp.screen0_output_type=3 disp.screen0_output_mode=1280x720p50 consoleblank=0 cubieboard2 sunxi_ve_mem_reserve=192

yalgaar007

tried every combination of hdmi configuration on uEnv file but still it doesn't display content on Hdmi

Wojsa17

uEnv is suck :) login to your cubieboard using putty. Go to the "boot" file and do it:

bin2Fex script.bin script.fex
sudo nano script.fex

and looking for

[disp_init]

and if you want hdmi
change this line like this
screen0_output_type = 3
screen0_output_mode = 4

on the end

fex2bin script.fex script.bin

and reboot

rose28357

September 27, 2014, 05:51:08 pm #6 Last Edit: October 15, 2014, 05:31:26 am by rose28357
We had some guys here which also have no hdmi output. Later they find that they use a wrong hdmi to vga/dvi adapter, had a brocken cable, tried tomset an unsupported hdmi resolution or hab a monitor that could not decode hdmi correct.

You have to exclude all this causes of your problem ...

Tokka

Quote from: yalgaar007 on September 11, 2014, 10:52:51 am
tried every combination of hdmi configuration on uEnv file but still it doesn't display content on Hdmi


If you have the EDID parameter in your uEnv, remove it; if you haven't it, turn on your cubie with the hdmi cable detached, than plug it after 10-20 sec from the power on.
Try to remove too the disp.screen0_output_mode= parameter, and see what happen.
Tk
CB1 (A10) - Qbee-X_TMC

Wojsa17

I have 2 monitor one dvi, second vga, and,i changed disp configuration in uEnv but this not help me (without pure debian). Today i changing script.bin file and when i wants to dipsplay by vga or hdmi,  a change disp_init in file. Everything is written there  https://github.com/cubieplayer/Cubian/wiki/VGA-output

And I don't use any hub hdmi but simple rubber adapter.

Change configurations as I wrote two posts above and it will work 100%.

uEnv is treated as a secondary configuration file, and script.bin is read first.

blackbee045

Later they find that they use a wrong hdmi to vga/dvi adapter, had a brocken cable, tried tomset an unsupported hdmi resolution or hab a monitor that could not decode hdmi correct.