CubieBoard Forum

Cubieboard itself => Beginners => Topic started by: osousa on December 13, 2013, 02:33:20 pm

Title: plymouth main process killed by segv signal on cubieboard
Post by: osousa on December 13, 2013, 02:33:20 pm
Hi everybody!

This error really grinds my gears, as it is recurrent.

I have 4 cubieboards2 and i have tested them all with linaro distro.

What happens is, after some usage (Don't know the reason per se, probably after updating the kernel or only the plymouth itself?) when i try to boot them, i get something like:

ureadahead main process (485) terminated with status 5 ...
plymouth main process (53) killed by segv signal.


After some research i've removed these 2 errors but one still appears (the section delimited is wrong, can't recall the correct interval but you get the idea):

Write protecting the kernel text section c0008000 - c0952000

The fact is, this happens sooner or later in all of the cubieboards, wich makes them pretty unpractical to use :(


Thank you in advance for you help.
Cheers.



Title: Re: plymouth main process killed by segv signal on cubieboard
Post by: osousa on December 14, 2013, 01:58:31 pm
Any hints here?

I don't understand on how there aren't others with the same problem , as it happens to me with all my cubieboard2s.
Title: Re: plymouth main process killed by segv signal on cubieboard
Post by: patwood on December 14, 2013, 03:37:01 pm
What happens when you get this message?  Does the board lock up or reboot? Because this is a normal kernel information message. The kernel's executable area is marked as read-only after startup so it won't be inadvertently written over by errant code.
Title: Re: plymouth main process killed by segv signal on cubieboard
Post by: osousa on December 15, 2013, 10:48:07 am
Hi patwood,

it does lock up, wich is a bummer as the only solution i've got so far is to flash the nand again, loosing everything.
Title: Re: plymouth main process killed by segv signal on cubieboard
Post by: osousa on December 16, 2013, 11:07:12 am
This is an absolute downer for me. I will try to use Linaro Server in order to see if this problem does not ever happens again.
Title: Re: plymouth main process killed by segv signal on cubieboard
Post by: tomingchen on February 05, 2014, 07:34:55 pm
I've the same error message on my new cubietruck. System does not hang but I don't see desktop GUI at all. Any resolution?
Title: Re: plymouth main process killed by segv signal on cubieboard
Post by: patwood on February 05, 2014, 09:01:54 pm
"Write protecting the kernel text section c0008000 - c0952000" is not an error.  It is an info message.  The kernel text area is made read only at boot time so errant code can't overwrite it and crash the system.
Title: Re: plymouth main process killed by segv signal on cubieboard
Post by: tomingchen on February 06, 2014, 02:56:29 pm
could you help me take a look the log at:
http://www.cubieforums.com/index.php/topic,1628.0.html
* dmesg-hdmi.txt
* hdmi.cap
at the end of that thread.

Basically, my new cubietruck only work 1st day I received for the default android image. 2nd day, power cycle cubietruck, the monitor only keep showing 'android' for ever.

I then installed Lubuntu desktop image on SD card, tried both VGA and HDMI monitor, the monitor does not give me GUI, but console UART port is working OK. I can ssh to the box without problem.

Any idea of what could be wrong, I saw plymouth process seg fault, that is the only thing makes me doubtful.

thanks.
Ming