Author Topic: CUBIUNTU A10  (Read 160921 times)

ikeeki

  • Guest
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + Good mem comsuption
« Reply #15 on: June 15, 2013, 05:45:05 pm »
Thanks for the feedback, fixed in next version.  ;)
Too difficult, unfortunately for me I have a live (just kidding)
Just do a script kind of sudo halt -p or reboot, is easier. I've been investigating this kind of bug (it was in delectable's image too) and maybe has to do with some missing   strings... It,s not worth the effort believe me.
The hole system is potentially unstable, and I have had some delays just because updating some 'critical' packages (Neither of them security related though).
« Last Edit: June 15, 2013, 06:59:18 pm by ikeeki »

Offline mihu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + Good mem comsuption
« Reply #16 on: June 15, 2013, 05:53:39 pm »
OK, finally got it running on a Uhost U1A, but I am not really sure about hardware acceleration.

The output from test/test in the sunxi-mali directory looks good:

GL Vendor: "ARM"
GL Renderer: "Mali-400 MP"
GL Version: "OpenGL ES 2.0"

But glxgears is only 34fps, and glxinfo says

OpenGL vendor string: Mesa Project
OpenGL renderer string: Software Rasterizer
OpenGL version string: 2.1 Mesa 8.0.2

glmark2-es2:

    GL_VENDOR:     ARM
    GL_RENDERER:   Mali-400 MP
    GL_VERSION:    OpenGL ES 2.0
=======================================================
[build] use-vbo=false: FPS: 187 FrameTime: 5.348 ms

Unfortunately XCSoar (www.xcsoar.org, the application I want to run on the Cubieboard) is still much slower than on Android. How can I check if Mali hardware is used in XCSoar?

ikeeki

  • Guest
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + Good mem comsuption
« Reply #17 on: June 15, 2013, 07:06:25 pm »
34 fps too bad, I had >300 fps. test next version.
Thanks for the feedback.

ikeeki

  • Guest
Re: Ubuntu+LXDE+MALI+G2Dacceleration+VLC Cedarx
« Reply #18 on: June 16, 2013, 12:08:01 pm »
Well, I have experimented serious problems with my ISP, and a couple of times I've had to reupload  all the files.

So little by little I'll upload them.

I've not made rootfs because an error about empty file appeared, I'll try to do later, when I feel better, I'm quite pissed 'cause of little errors when editing this image.

On the other hand, some updates (not security related) may break CedarX accel. So be carefull.

I'll upload the files on MEGA as soon as my BF take them 300 kms away and he and his internet do the rest.

Bye¡¡¡
« Last Edit: June 16, 2013, 01:29:45 pm by ikeeki »

ikeeki

  • Guest
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + VLC Cedarx
« Reply #19 on: June 16, 2013, 06:39:42 pm »
Updated, links available  ;)

Offline GeorgeIoak

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + VLC Cedarx
« Reply #20 on: June 17, 2013, 10:51:10 am »
Is there a reason why your images aren't posted on the CubieForum server?

ikeeki

  • Guest
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + VLC Cedarx
« Reply #21 on: June 17, 2013, 11:17:09 am »
Yes, I'm a nerd but I like football too.
Just kidding (but I do like football). I don't know, I suposse they are full of errors when ttl debugging them, I don't have enough kwnoledge... I have not asked it neither... If you want put your name to the .img and its yours, offer it to them I don't care.  8)

Offline patwood

  • Linux geek
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1660
  • Karma: +129/-0
    • View Profile
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + VLC Cedarx
« Reply #22 on: June 17, 2013, 11:44:56 am »
Same for me.  I'd try it, but downloading multiple files for an image?  Seems very 1990's to me  :)

ikeeki

  • Guest
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + VLC Cedarx
« Reply #23 on: June 17, 2013, 12:15:37 pm »
XDXDXD I can see you only use original or free software XDXDXD (as I do, of course CIA watching right now XDXDXD ), Anyways, I'm uploading it to mega, so there will be no excuse...

Offline patwood

  • Linux geek
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1660
  • Karma: +129/-0
    • View Profile
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + VLC Cedarx
« Reply #24 on: June 17, 2013, 03:57:32 pm »
Actually, we're called the NSA; the CIA is the other secret agency.

(Oops, did I say that out loud?)

ikeeki

  • Guest
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + VLC Cedarx
« Reply #25 on: June 18, 2013, 12:03:13 pm »

 
dunno if he is showing off... or he is trying to make me leave the forum... or both

Ok... Off topic.

maro

  • Guest
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + VLC Cedarx
« Reply #26 on: June 20, 2013, 06:47:23 am »
Hi,

i have this problem w/ the 0.3:

1)Using  a 8gb microsd on windows 8 the winDisk32 told the sd is too small

2)Using linux and
Code: [Select]
sudo dd bs=1M if=Cubiuntu0.3.img of=/dev/sdX the copy work correctly but i have a boot loop problem.

wilsoncr

  • Guest
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + VLC Cedarx
« Reply #27 on: June 20, 2013, 07:40:19 am »
Will this work on the cubieboard 2 / a20?

ikeeki

  • Guest
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + VLC Cedarx
« Reply #28 on: June 20, 2013, 09:49:50 am »
Maro, I don' know what the prob is, but maybe if you mount the .img in any way and then resize it to fit in 7 gb and then use the dd command with your 8 gb card, it could run.
I friend of mine has tested it and everything is allright. What sdcard do you use?


Hi,

i have this problem w/ the 0.3:

1)Using  a 8gb microsd on windows 8 the winDisk32 told the sd is too small

2)Using linux and
Code: [Select]
sudo dd bs=1M if=Cubiuntu0.3.img of=/dev/sdX the copy work correctly but i have a boot loop problem.

maro

  • Guest
Re: Ubuntu-LXDE + MALI + G2D acceleration + VLC Cedarx
« Reply #29 on: June 20, 2013, 12:10:00 pm »
Maro, I don' know what the prob is, but maybe if you mount the .img in any way and then resize it to fit in 7 gb and then use the dd command with your 8 gb card, it could run.
I friend of mine has tested it and everything is allright. What sdcard do you use?


Hi,

i have this problem w/ the 0.3:

1)Using  a 8gb microsd on windows 8 the winDisk32 told the sd is too small

2)Using linux and
Code: [Select]
sudo dd bs=1M if=Cubiuntu0.3.img of=/dev/sdX the copy work correctly but i have a boot loop problem.

Tonight i will try again with the dd comand, i use a kingston 8gb microsdhc card (i always use that for the cubie with no problem)