Author Topic: Cubie gives boot error from nand  (Read 1849 times)

Offline oguska

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Cubie gives boot error from nand
« on: May 14, 2014, 10:40:25 am »
Hello, i'm using cubian on nand over several months and after a normal restart cubie didn't boot so i plug serial and log's last line is weird.Searched google but found nothing, anyone can help?

Code: [Select]
HELLO! BOOT0 is starting!
boot0 version : 1.5.1
dram size =1024
Succeed in opening nand flash.
Succeed in reading Boot1 file head.
The size of Boot1 is 0x0003c000.
The file stored in 0X00000000 of block 2 is perfect.
Check is correct.
Ready to disable icache.
Succeed in loading Boot1.
Jump to Boot1.
[       0.136] boot1 version : 1.4.0
[       0.136] pmu type = 3
[       0.138] bat vol = 0
[       0.164] axi:ahb:apb=3:2:2
[       0.164] set dcdc2=1400, clock=1008 successed
[       0.166] key
[       0.178] no key found
[       0.178] flash init start
[       0.178] NB1 : enter NFB_Init
[       0.181] NB1 : enter phy init
[       0.184] [NAND] nand driver version: 0x0x00000002, 0x0x00000010, data: 0x2                                                   0120718
[       0.192] [NAND] nand driver: secure debug v1.2.8, 20120824, 13:40
[       0.198] NAND_RequestDMA  ok
[       0.201] NFC Randomizer start.
[       0.205] [SCAN_DBG] Nand flash chip id is:0x0x000000ec 0x0x000000d7 0x0x00                                                   000094 0x0x00000000 0x0x4242c4f8 0x0x0000007a
[       0.216]

[       0.218] [SCAN_DBG] ==============Nand Architecture Parameter=============                                                   =
[       0.225] [SCAN_DBG]    Nand Chip ID:         0x0x7a94d7ec 0x0xffffffff
[       0.232] [SCAN_DBG]    Nand Chip Count:      0x0x00000001
[       0.238] [SCAN_DBG]    Nand Chip Connect:    0x0x00000001
[       0.243] [SCAN_DBG]    Nand Rb Connect Mode:      0x0x00000001
[       0.249] [SCAN_DBG]    Sector Count Of Page: 0x0x00000010
[       0.255] [SCAN_DBG]    Page Count Of Block:  0x0x00000080
[       0.261] [SCAN_DBG]    Block Count Of Die:   0x0x00001000
[       0.267] [SCAN_DBG]    Plane Count Of Die:   0x0x00000002
[       0.272] [SCAN_DBG]    Die Count Of Chip:    0x0x00000001
[       0.278] [SCAN_DBG]    Bank Count Of Chip:   0x0x00000001
[       0.284] [SCAN_DBG]    Optional Operation:   0x0x00011088
[       0.289] [SCAN_DBG]    Access Frequence:     0x0x0000001e
[       0.295] [SCAN_DBG]    ECC Mode:             0x0x00000003
[       0.301] [SCAN_DBG]    Read Retry Type:      0x0x00000000
[       0.307] [SCAN_DBG]    DDR Type:             0x0x00000000
[       0.312] [SCAN_DBG] ======================================================                                                   =

[       0.320] [SCAN_DBG] ==============Optional Operaion Parameter=============                                                   =
[       0.327] [SCAN_DBG]    MultiPlaneReadCmd:      0x0x00000060, 0x0x00000060
[       0.334] [SCAN_DBG]    MultiPlaneWriteCmd:     0x0x00000011, 0x0x00000081
[       0.341] [SCAN_DBG]    MultiPlaneCopyReadCmd:  0x0x00000060, 0x0x00000060,                                                    0x0x00000035
[       0.350] [SCAN_DBG]    MultiPlaneCopyWriteCmd: 0x0x00000085, 0x0x00000011,                                                    0x0x00000081
[       0.358] [SCAN_DBG]    MultiPlaneStatusCmd:    0x0x00000070
[       0.364] [SCAN_DBG]    InterBnk0StatusCmd:     0x0x000000f1
[       0.370] [SCAN_DBG]    InterBnk1StatusCmd:     0x0x000000f2
[       0.376] [SCAN_DBG]    BadBlockFlagPosition:   0x0x00000002
[       0.382] [SCAN_DBG]    MultiPlaneBlockOffset:  0x0x00000001
[       0.387] [SCAN_DBG] ======================================================                                                   =
[       0.395] NB1 : nand phy init ok
[       0.398] Request memory for lsb page table
[       0.403] page type: 0x00000001
[       0.406] Init lsb page table ok
[       2.173] Error, tmpDatalogflag, log block1 full! tmpLogTypeData:

Offline bonder696

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Cubie gives boot error from nand
« Reply #1 on: August 26, 2014, 03:51:28 am »
thanks for sharing your work and ideas.