Qbee-X for A10 (ubuntu 12, nand.img + sd.img, working full-hd, multi DE)

Started by Tokka, February 09, 2014, 11:50:35 am

Previous topic - Next topic

Tokka

Test still in progress, i'm testing plex media server. Seams it works :)
CB1 (A10) - Qbee-X_TMC

terotron

Quote from: JotaMG on March 03, 2014, 08:32:51 pm
I installed this firmware on nand, it works OK but I can not change to 1920x1080 resolution...
What I am missing?


I had same problem with resolution, but with SD version of image. My monitor AOC I2475Pxqu.
I have resolved it next way for HDMI 1920x1080 60Hz:
1) /etc/X11/xorg.conf
add line:
Modeline "1920x1080"  173.00  1920 2048 2248 2576  1080 1083 1088 1120 -hsync +vsync
where digits generated from cvt for 1920 1080 60
And in Section "Screen" SubSection "Display"  line like this:
Modes "1920x1080" "1280x720"

2) /media/BOOT_SD/uEnv.txt (path maybe different)
Line extraargs:
extraargs=consoleblank=0 rootwait hdmi.audio=EDID:0 disp.screen0_output_type=3 disp.screen0_output_mode=EDID:1920x1080p60 sunxi_fb_mem_reserve=64
Can try other sunxi_fb_mem_reserve.

3) /media/BOOT_SD/script.bin (path maybe different)
For edit need to convert bin to fex and then back to bin by bin2fex and fex2bin converters.
Section [disp_init]
screen0_output_type = 3
screen0_output_mode = 10


And finaly i can't understood how make correct and working list of display modes. Seems that xorg.conf work so badly :-\.

Tokka

Hi, try to remove the EDID param from uEnv.txt. Some monitor requires it, but others hate it  :-\
Quotedisp.screen0_output_mode=1920x1080p60

Xorg.conf too isn't working with some monitors, so try to comment all the resolution lines and reboot, hoping it will fix.
I almost have no more cubieboard, so i'm going from memory.
Regards
Tk
CB1 (A10) - Qbee-X_TMC

terotron

Hi Tokka
Big thanks for your OS image. I run it from SSD disk and it works very fast. :D

Best regards from Russia ;)

Tokka

CB1 (A10) - Qbee-X_TMC

Tokka

CB1 (A10) - Qbee-X_TMC