September 20, 2019, 06:04:39 am

News:

Have you visited the Allwinner Chipset wiki? - http://linux-sunxi.org/


Buster, Xenial and Bionic - updated 6.7.2019

Started by slovenia, December 24, 2013, 03:23:11 pm

Previous topic - Next topic

slovenia

QuotePhoenixSuite can't burn firmware and stucks on 88%.


How long do you wait? The process take several minutes and sometimes stops for a while. That's normal.
Debian and Ubuntu images with kernel 3.4.110, 4.3.3, 4.4
http://www.armbian.com

helios

After it stuck on this level for a few minutes, PhoenixSuite throws "Burn image failed" error.

maxx

Hi helios,

Quote from: helios on January 18, 2014, 06:11:33 am
... PhoenixSuite throws "Burn image failed" error.


Check, if your downloaded image is damaged, before you uncompressed it.
It's highly recommended, to check MD5 hash, after download.
Usually, here is the problem. If MD5 hash fail, download it again and check.

Sometime it's is a problem with the timing.
After the message-box for formating pop up, immediately stop pressing FEL buttom.

Format the NAND, if it will ask.

cu
maxx

helios

Thank you, maxx.
I checked md5 hashes, of images i've been downloaded before, and found them corrupted somehow. Redownloaded and flashed, and now everything is fine.
I appreciate your help.

maxx

Hi helios,

nice to hear that.

Have you checked afterward, if 'nand-install.sh' now works for you?

cu
maxx

slovenia

There is a small change in the script since we hit the limit of the hosting bandwidth. Never thought that it will be relevant. :o

Script is now downloading necessary files from mirror.


Debian and Ubuntu images with kernel 3.4.110, 4.3.3, 4.4
http://www.armbian.com

maxx

January 18, 2014, 10:35:49 am #111 Last Edit: January 18, 2014, 10:52:19 am by maxx
Hi slovenia,
Quote from: slovenia on January 18, 2014, 10:26:40 am
There is a small change in the script since we hit the limit of the hosting bandwidth. Never thought that it will be relevant. :o


Thanks.
Would it not be better, to but it simply  on github and not to a freehoster?

cu
maxx

helios

maxx, nand-install script worked fine after that.
Now everything is ok.

maxx

Hi helios,

thanks for reply. Thinking, it's good news foe slowenia and his effort.
Wait and see, what fatman will answer.

cu
maxx

slovenia

Nice to hear that!  :P 8)

maxx: Thanks for hint. I will do that right now. It looks ok.
Debian and Ubuntu images with kernel 3.4.110, 4.3.3, 4.4
http://www.armbian.com

maxx

Hi slovenia,

.. and have a look, 'wget' is missing:


...
# wget https://www.dropbox.com/s/7puy5v0v3pk7y6a/nand1-cubietruck-debian-boot.tgz
http://www.mediafire.com/download/9o1oj881wkcslrl/nand1-cubietruck-debian-boot.tgz
...


cu
maxx

sbfreddie

Hi All:
Is there any one here that can direct me on how to install a GUI on this base system?
My preference is LXDE.

Thanks,
Freddie

franco888999

Hi,

I would like to mount a cifs drive at boot but after I put the mount command in fstab I have notice that it isn't called at boot time.
What I'm wrong? Where I have to put the mount point?

Thank you.

fatman

Quote from: maxx on January 18, 2014, 10:57:19 am
Hi helios,

thanks for reply. Thinking, it's good news foe slowenia and his effort.
Wait and see, what fatman will answer.

cu
maxx


Hi Solvenia, maxx,
Your image can be solved the NAND boot up issue, really thanks all of your help... This image is very great... I am using as my CAS device and connect to my DAC thru USB... using MPD to control it.... ;D

ellnic

January 19, 2014, 06:38:31 am #119 Last Edit: January 20, 2014, 10:02:41 am by ellnic
Further to my previous post I just want to say that this image is now working very well as a low powered headless server for the house. It's plugged into a 4TB Seagate in an Orico Enclosure via a SATA to eSATA cable. I am using a 16GB Toshiba Class 10 MicroSD card for the rootfs and have opted to keep it on the card instead of transferring to NAND. Here is a screenshot:



You can see that the CPU is not struggling and the memory usage is minimal. I am currently streaming over forked DAAP and copying files to it.

I have it running as:

* Samba server to Laptops
* Media server (via Samba) to RasPi
* DAAP server serving 375GB
* Web server (nothing big, just an internal landing page)
* CUPS server with Airprint
* Sockso server (work in progress - ALAC issues)

I have OpenMediaVault running on it, and will also be experimenting with MiniDLNA. Obviously I have VNC as well.

May I suggest that anyone wanting a desktop environment for this that you give XFCE a go... it seems to be running really well as you can see from the pic. I was considering LXDE but it's too lightweight for me.

If you go for XFCE make sure you do things in this order:

apt-get install xorg
apt-get install lightdm
apt-get install xfce4 xfce4-goodies tango-icon-theme gnome-icon-theme

The only thing left for me is to wait for a GMAC update to remove the gigabit Ethernet bottleneck.

Thanks again to Slovenia for this image. Can't wait to get my 2nd one now :P

EDIT: Found this http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=992706 may be of some use if you have a lot running.

EDIT2: Corrected wrong link.

EDIT3: If using the cpulimit daemon, add this to the top:


#!/bin/bash
### BEGIN INIT INFO
# Provides:          cpulimitd
# Required-Start:    $remote_fs $syslog
# Required-Stop:     $remote_fs $syslog
# Default-Start:     2 3 4 5
# Default-Stop:      0 1 6
# Short-Description: Script to start CPU limit daemon
# Description:
#
### END INIT INFO


Or you risk an rc loop at boot.

Also add:

sleep 1

Here:

    nohup /usr/bin/cpulimit_daemon.sh >/dev/null 2>&1 &
    sleep 1