Author Topic: VGA from Cubieboard  (Read 49521 times)

Offline Dariush

  • Newbie
  • *
  • Posts: 35
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #15 on: March 11, 2013, 02:42:52 pm »
You should configure the "sys_config1.fex" file in order to enable VGA.
Or use CVBS and then switch to VGA in android itself.

ale92_

  • Guest
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #16 on: March 16, 2013, 05:08:40 am »
hi,
which circuit do you recommend, the one from the first post or the one from the second?

i'm leaning towards the first because seems easier, any suggestion?

leet

  • Guest
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #17 on: March 16, 2013, 07:30:38 am »
Greetings ...

 Silly question, if I want EDID support in my VGA adapter, do I need a level shifter for the I2C/EDID/[SDA/SDC] lines?  I see the lines marked on the second circuit, but missing on the first.

 I have been warned about connecting the SDA/SDC lines to the Cubie, because I might need a level shifter, but I can't find any details about voltage for either DDC on VGA or I2C interface on Cubie.  I know on some I2C device been connected to Arduino the difference between 3.3V and 5V is a problem, so a level shifter is used.

Thanks
LeeT

Offline lawrence

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 304
  • Karma: +15/-0
    • View Profile
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #18 on: March 18, 2013, 09:33:30 am »
http://pinouts.ru/Video/VGAVesaDdc_pinout.shtml

If you want EDID for the VGA side, you'll probably need to write code for it too.

Currently you set resolution via fex or fbset over VGA vs reading whats supported.

I've only had it working with R,G,B, and sync lines, haven't tried anything more adventurous.  Haven't really seen the need either.. (although I do need to set lower frequencies for my own use at some point)

Offline iranmicro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #19 on: March 20, 2013, 06:17:14 am »
@   lawrence
I see cubiebase board use lcd1 HS/VS
I think not work for vga
!!?https://store.iotllc.com

Offline GeorgeIoak

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #20 on: April 03, 2013, 10:00:51 pm »
Quote
@   lawrence
I see cubiebase board use lcd1 HS/VS
I think not work for vga
!!?https://store.iotllc.com

My baseboard was designed before the problem was found on the Wiki for the connection. A simple modification on the intial boards allowed the VGA to work. This has been changed  in the design now.

Offline ariee

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #21 on: April 05, 2013, 12:49:55 pm »
I made a summary how to create VGA out for cubieboard.
Just check from this link http://taqlim.blogspot.de/2013/04/vga-out-for-cubieboard.html

I have tested my circuit and works just fine. :)

Offline safari

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #22 on: April 09, 2013, 11:55:16 am »
Hi, on revision 09-09 working vga without this chip from pins 27,30 from other connector with default android distro...
But I dont have other Linux mashine, pls can somebody upload upgrated script.bin for linaro or berryboot for boot on VGA?
ircan, what is revision 09-09, is not it?

Offline safari

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #23 on: April 11, 2013, 01:28:34 am »
O, yes! A have connected VGA with only 3 resistors.
Without resistors there are noise bars.


ircan

  • Guest
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #24 on: April 11, 2013, 12:52:27 pm »
Yes, your picture is revision 09-09...

Offline diogoc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
  • Karma: +6/-0
    • View Profile
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #25 on: June 06, 2013, 05:45:24 am »
After reading this I get confused.
The VGA-HSYNC/VSYNC should not be on pins 33 and 35 of the connector U15?
Or only works on pins 27 and 30 of the connector U14? It is not possible to change the configuration of the pins?

I have revision 09-09.

Offline ryba84

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 75
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #26 on: July 17, 2013, 11:07:09 am »
I tested it and VGA works only on pins 27 and 30 U14 connector. To connect VGA monitor we only must have 3 75ohm resistors, one for each color.

Offline drkbcn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 101
  • Karma: +16/-1
    • View Profile
    • Cubieboard, Raspberry Pi & Linux
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #27 on: July 17, 2013, 02:53:48 pm »
Personally, I'd rather take a flogging than to manually wire this stuff up.  But I sincerely admire you all for taking the initiative.

I took a different route and bought this:

http://www.amazon.com/gp/product/B007SM7O2U/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

It works *perfectly* for the stock Android distro.  Picked up my monitor settings and came in full screen.  I tried it also on the Linaro Desktop and it appears as if there will need to be some Xorg (or whatever they use) configuration adjustments.  Same for Linaro's Ubuntu Server terminal -- although, that really wasn't a surprise.

If you want my monitor's specs, just let me know.  I'm currently typing this away on my kids computer for which my key clicks are my childrens' lullaby.

I make Cubieez RC2 (Debian) to work properly with this one:

http://www.raspipc.es/public/home/index.php?ver=tienda&accion=verArticulo&idProducto=1083

Seems the same product but "white branded". It's an easy way to get VGA :)
Blog sobre Raspberry Pi, Cubieboard y Linux
http://belinuxmyfriend.blogspot.com

Offline elpeibel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #28 on: September 25, 2013, 12:26:21 pm »
hello,

need some help. I don't know what i'm doing wrong.

I have a 09-09 revision from factory. I connected 30 and 27 U14 directly to monitor, R, G and B with 75 ohms "pull down" resistor and GND to pin 25 U15.

When I switch on the board the monitor switch on but I only see some white lines blinking randomly (is this noise bars?).


Offline diogoc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
  • Karma: +6/-0
    • View Profile
Re: VGA from Cubieboard
« Reply #29 on: September 26, 2013, 03:41:00 am »
Are you running android or linux?
Do you have changed the script.bin?